laupäev, 7. detsember 2019

Õpirändajad innustavad: ERASMUS+ annab hindamatu õppimiskogemuse

6.12.2019 olime ajaloolises  Kernu mõisas SA Archimedes poolt korraldatud ERASMUS+ õpirände seminaril. Esimeses pooles õppisime paremini sõnastama õpirände eesmärke ja õpiväljundeid, pärastlõunal rääkisime projektitegemise kogemusest. Muidugi oleksime seminarile läinud kõik kuuekesi, aga tunnid peavad ka antud saama. 

Meid kuulas üle 30 kolleegi, kes kõik valmistavad ette ERASMUS+ taotlust 2020. aasta veebruarivooru.  Meie projekt oli ainuke, mida hea näitena esitleti.  Projektikeeles võiks öelda, et seekord õppisid kolleegid meilt parimaid projekti tegemise praktikaid, nagu meie  käisime Euroopas õppimas parimaid praktikaid kaasava hariduse põhimõtete rakendamiseks. 

Ellen ja Terje innustavad ERASMUS+ projekti tegema. Foto: Erakogu

Ettekandes mõtlesime tagasi projekti erinevatele etappidele idee sündimisest kuni õpikogemuse jagamiseni. Oleme selle kõik ise läbi teinud ja rõõmustame, et meie kui algajate poolt kirjutatud taotlusest tuli välja mõjukas ja hästi ellu viidud projekt. 

Projekt "Kaasav kool" on lõppenud ja  lõpparuannegi heaks kiidetud. Tagasisides öeldi: Projekt täitis sellele pandud ootused. Väga tubli tulemus, eriti arvestades, et tegemist oli kooli esimese õpirändeprojektiga, kõike tehti esmakordselt alates partnerite otsingust kuni programmi dokumentatsiooni täitmiseni. Projekt viidi edukalt ellu vaatamata suurtele muudatustele kooli elus – restruktureerimisele, uus nimi ja uus juht.”  

Ise leiame, et edu toonud kuldvõtmeke oli koostöö omavahel ja projektipartneritega, aja planeerimine ja osalejate motivatsioon. Igas koolis on initsiatiivikaid õpetajaid, kes suudavad projekte ellu viia, ka juhtida ja taotlust kirjutada. 

Jagasime oma projektikogemust suurima heameelega, sest ERASMUS+ õpiränne on hindamatu õpikogemus ja aitas lahendada meie koolile olulist probleemi, nimelt tuge vajavate õppijate kaasamist tavaklassi! 

Ellen Rosimannus ja Terje Peets


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar