pühapäev, 29. september 2024

Igale õpilasele iPad

Üks eesmärk, mida tahame oma koolis saavutada, on õpilaste ja õpetajate digipädevuste arendamine. Seetõttu uurisime ka, kuidas on digivahendite kasutamisega lood meie parterkoolis. Olime üllatunud! Igale õpilasele antakse kooli õppima asumisel kasutamiseks tahvelarvuti iPad, millel on lisaklaviatuur ning kõrvaklapid.

Kõrvaklappide hoidik klassis. Foto: erakogu.

Õpilane võib viia oma iPadi ka koju, kuid kooli lõpetades peab seadme koolile tagastama. Ka kõikidel õpetajatel on kasutamiseks iPadid.

Klassiruum. Foto: erakogu.

Siiski on õpetajate sõnul digitaalsete vahendite kasutamisega muresid, kuna internetiühendus ei ole alati piisava kiirusega. Samuti ei ole veel kasutusel e-päevikut, st õpetaja kasutab hinnete märkimiseks ja tunni teemade kirjutamiseks paberpäevikuid. Direktor ütles, et paari kuu pärast on ka neil lootus kasutusel võtta digitaalne e-päeviku vorm. 

Igas klassiruumis on nii nuti- kui kriiditahvlid. Nutitahvlid on igas klassis siinidel, mis võimaldavad neid liigutada üles-alla ning kõik õpilased ulatuvad neid kasutama. Klassides olevates nutitahvlites on võimalik kasutada AppleTV võimalusi.

Diana harjutab kirjutamist. Foto: erakogu.

Tehnilised võimalused on digivahendite kasutamiseks meie partnerkoolis väga head. Vaimustav oli üks tund, mida saime jälgida. Selles klassis õppis laps, kes ei räägi, kuid tal oli võimalik õpetaja küsimusele vastata vajutades oma iPadis vajalikule sõnale ning digitaalne vahend andis ise häälvastuse. Milline hea digivahendi kasutusvõimalus kõneprobleemidega õpilastele!


Töövarjutamise kolme päeva jooksul sõlmisime kokkuleppeid edasiseks projektikoostööks. Nagu eelmisel nii ka sel õppeaastal võõrustame Bremeni kolleege maikuus oma koolis, seekord juba koos õpilastega. Esialgsed plaanid on tehtud.


Tundsime end oma partnerkoolis oodatuna. Nii õpilased kui töötajad olid postiivse suhtumisega ja altid suhtlema. 


Aitäh, Bremen!

Õpirändajad Bremeni keskväljakul. Foto: erakogu.

Õpirändajad Diana, Triinu ja Kersti

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar